Közeledik a gyereknap, és biztosan sokan tanácstalanok, milyen ajándék lenne megfelelő a gyerekeknek. Nekik próbálunk most segíteni kicsit, összeszedtünk pár kedvencet életkor szerint:

  • 2-3 éves kortól
    Erre az időszakra jellemző, hogy a gyerekek az állandó pakolászás, rendezgetés hozományaként elkezdik szortírozni a körülöttük található tárgyakat.  Épp ezért szoktuk javasolni a különféle szín- és formafelismerő játékokat (Little Circuit, Első Gyümölcsöskertem, Formák és Színek), illetve az ezekhez kapcsolható, úgynevezett lottójátékokat. Ezek mellett természetesen az egyszerű memóriajátékok is helyet kaphatnak a polcon (Little Memo, Memo Bear).
    A teljes listát ide kattintva tudod megnézni.

 

  • Óvodásoknak
    Ebben a korban fejlődik a gyerekek kapcsolatteremtő képessége, és megtanulnak igazi csapatjátékosként gondolkodni. Már nem csak egymás mellett, hanem társaikkal együtt játszanak. Épp ezért szoktunk kooperativ játékokat is ajánlani az óvodáskorú gyerekeknek (Familou, Leo, Katicabál). Ezek mellett örök kedvenc, a memóriatornáztató Elvarázsolt Labirintus és a Dobble gyerekváltozata, a Dobble Kids, ahol a 8 szimbólum helyett csak 6 db állat van egy kártyán, így könnyebb megtalálni az egyezést. A nagyobbaknak már lehet próbálkozni kicsit összetettebb, családi játékokkal, mint a Stone Age Junior vagy a  Gigi Gnomo.
    A teljes listát ide kattintva tudod megnézni.

 

 

Reméljük, valamennyit tudtunk segíteni, és sikerül megtalálni a megfelelő játékot! Nem lehet elégszer hangsúlyozni: a legfontosabb a közös időtöltés. Jó játékot kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..