IGEN? társasjáték

(29 vásárlói értékelés)

6.250 Ft

IGEN? társasjáték

Életkor: 10+
Játékosok száma: 2-6
Játékidő: 20-45 perc

 

Készleten

Cikkszám: GE752103 Kategória: Címkék: , , , ,

Az IGEN? társasjáték a vicces, elgondolkodtató és néha rázós kérdések játéka. Olyan kérdéseké, amelyek ártatlanul szórakoztatnak és olyanoké is, amiket talán sosem kérdeznél meg magadtól.

Vajon meg tudod-e tippelni, a társaságból hányan jönnének ki egy rossz mozifilmről? Vagy hogy hányan szokták megenni a pizza szélét?

Az IGEN? társasjátékban nincs más dolgunk, csak egy kicsit ismerni a játékostársakat… vagy kitalálni a szokásaikat, gondolataikat. Pontot csak akkor kapunk, ha meg tudjuk mondani, hányan vennének fel egy stoppost vagy
hányan vállalnák el egy ország vezetését, mondják: „egészségedre!”, ha valaki tüsszent mellettük, hányan ittak kávét reggel – és még sok hétköznapi és rendkívüli helyzet köszön vissza a kérdéskártyákon. Egy garantált jókedvet biztosító partijáték, amelyben meglepő dolgokat tudhatunk meg játékostársainkról!

További információk

Életkor

10+

Játékosok száma

2-6

Játékidő

20-45 perc

Összetettség

Nagyon egyszerű

Játéktervező

Győri Zoltán

Kategória

Parti

Megjelenés éve

2018

BGG

https://boardgamegeek.com/boardgame/257991/igen

Kölcsönözhető

Nem, kikölcsönözve

Videó

IGEN? társasjáték termékről 29 értékelés

 1. Péter

  Az a kategória aminek nagyobb a füstje… Amennyire fel volt kapva facebookon pont annyira semmilyen a játék. Eleinte érdekes, nagyon erősen függ a társaságtól, de nagyon hamar kifut, hiába a sok kérdés a 2. játéktól már senkinek sem volt kedve elővenni.

 2. Ádám

  Hasonlóan az előttem íróhoz, számomra is óriási csalódás volt ez a játék. Igazából nem is nevezném társasjátéknak, hasonló kérdésekről való filozofálás mellé a játék árából inkább egy minőségi bort vennék. 🙂 Szerencsére nem én vettem a játékot, csak egy társasággal próbáltuk ki, de nem hiszem, hogy valaha újra elővesszük. A szerző, Youtuberként, valószínűleg úgy gondolta, bármit eladhat a követőinek…

 3. Gergő

  Nagyon vártam már ezt a játékot, mert van egy hasonló játékunk, amit mi találtunk ki ha nagy a társaság és nem annyira összeszokottak az emberek. A lényege, hogy írni kell valami nagyon személyeset magadról egy cetlire, összekeverjük ezeket, kihúzzuk és tippelni kell, kire illik rá. Valami hasonló élményre, igazi társaság-összehozó dologra számítottam, de sajnos csalódnunk kellett… Van 1-2 jópofa kérdés amin derültünk pár percig, de a játékidő 80%-a sajnos érdektelen holtidőből, jobb kérdések keresgéléséből és hümmögésekből állt. Követem Győri Zoliék csatornáját de most sajnos csalódtam, ennél több eredetiséget és ötletességet vártam volna 🙁

 4. Mária

  A sok csalódó valószínűleg “röhögős” partijàtékot várt, pedig az Igen? ezerszer több ennél. Nagyon kevés játék tud ennyire mély és érdekes lenni egyszerre, engedni hogy beleláss a barátaid gondolataiba s magadat is jobban megismerd. Gratulálok az alkotónak mi imádtuk!!!

 5. Enno

  Kedvenc! Én azoknak ajánlom akik nem szimplán játszani de jót beszélgetni akarnak, szerintem állati jó, minőségi partyjáték! Családdal meg barátokkal is real FUN. (***)

 6. Reka

  Olyan király estét töltöttünk el a barátainkkal IGEN-ezve, mint kábé még soha! Nem gondoltam volna hogy ez a játék ennyire komoly, de persze sokat nevettünk is a kérdéseken. NAGYON AJÁNLOM MINDENKINEK!!

 7. István

  Nagyon vékonyka valami ez, pénzt nem biztos, hogy ér. Újrajátszhatósága gyakorlatilag nincs.

 8. R.Tamás

  Nincs újrajàtszhatósága? Ez konkrétan baromság! Ahogy látom 440 kérdés van a játékban, amiből egyetlen egy sem vonatkozik a múltra, így kb lehet hogy egy csomóra màr mást vàlaszolnál mondjuk két hét múlva. Ráadásul ha a csapatban csak egyetlen új személy is bekerül, akkor már megint mások a számok. Más családdal, más a partnereddel, más gyerekekkel, más iszogatáskor és màs ha el akartok mélyedni a beszélgetésben.
  Baromi jó kis jàték, nem kell atomfizikát várni egy könnyed partijátéktól szerintem. Nàlam ötös és a menyasszonyomnak konkrétan a kedvence lett!

 9. Elena és Juli

  Imádtuk! *****

 10. Zozi

  Gáz ez a játék, ez már az erőltetett promóból kiderült számomra. De mindig azt vallom, hogy minden bugyutaságra van kereslet a piacon, megvan biztos az a réteg, aki ettől hanyatt dobja magát. Ráadásul a szerzőnek még ezt az egyszerű játékötletet is sikerült mástól lekopiznia…

 11. Réka

  Zozi, a normális indoklás nélküli fikázás és trollkodás helyett szerintem állj neki és csinálj jobbat! Addig meg nyeld le a savanyú szőlőt h ez egy JÓ jàték, csak maximum neked nem jött be ami tök valid, ha értelmesen írod le. Rombolás helyett alkoss inkább, vagy keress olyat ami neked való.

 12. Zozi

  Kedves Réka, Nem hiszem, hogy “fikázás” az, ha valaki elmondja a véleményét, amit mellesleg előttem már jópáran hasonlóképpen kifejtettek. Továbbra is tartom, hogy ez a játék bugyuta, és ahhoz, hogy ezt kimondhassam, nem kell játéktervezőnek lennem. Gondolom, neked is van olyan zeneszám, amit értéktelennek tartasz, annak ellenére, hogy nem vagy zenész, és nem alkottál még az életedben zeneszámokat. Ez a két dolog nem függ össze. Az “akkor csinálj jobbat” csak a bizonytalan, önmagában is kételkedő emberek mentegetőző dumája. Alkosson az jobbat, aki arra adta a fejét, hogy “játéktervezőnek” kiálltja ki magát, miközben valójában 0, amit ezzel a játékkal letett az asztalra. A kritikát pedig meg kell tanulni “férfiként” fogadni. Főként akkor, ha ez több embernek is az egybehangzó véleménye.
  Mint írtam, biztosan meg lesz az a réteg, aki ezt megveszi, mert minden eladható. (***)

 13. Áron

  (***)

 14. Ramon

  (***)

 15. Andi

  Sajnos egyet kell értsek az előttem szólókkal. Régóta követem Zoliék csatornáját, vártam is ezt a játékot, mert már többször kifejtette, hogy hogyan kell jó játékot tervezni, szóval eléggé magasra rakta magának a lécet, amit szerintem önmaga se ugrott meg. Legalábbis a játék kipróbálása után a legpozitívabb élményünk az volt, hogy de jó, hogy nem mi adtuk ki rá a pénzt. Ha beszélgetni szeretnénk, nem feltétlenül játszani ülünk le, és ezerszer változatosabb és érdekes témákat hozunk fel akár ismeretlenül is egymásnak, ha meg játszani szeretnénk akár csak egy partyjátékkal, akkor meg szórakozni szeretnénk. A “hasfogós nevetés”-hez akkor jártunk a legközelebb, amikor végigolvastuk a szabályokat, ami alapján tulképpen pontozhatunk meg nem is, addig játszunk, amíg jól esik, alkothatunk új kérdéseket a meglévőkből… Szóval összességében ez egy játék is meg nem is… (***)

 16. Árpi

  Sziasztok!

  Mi az idei csapatépítésünkkor játszottunk az Igennel és nagyon tetszett mindenkinek a cégből! A kérdések talán inkább ismerkedősek, mint fetrengve röhögősek, úgyhogy szerintem inkább a csapatépítős, vakrandis alkalmakkor venném elő, de azokra tökéletes. Jó kis beszélgetések kerekedtek egy-egy kérdésből

  Köszi az élményt!

 17. Szabolcs

  Nem életem játéka, de nekem tetszett. Szerintem jópofa partijáték, nekünk okozott néhány vidám percet. Köszi!

 18. Szasza

  Sajnos elég gyenge, és iszonyatosan túlárazott. Max 3 ezret érne.

 19. Tibrics

  Végigolvastam a hozzászólásokat, elolvastam a játékszabályt, és azokkal kell egyetértsek, akik ezt a játékot egy viccnek tartják. Annak idején az egyetemen pszichológia szemináriumon játszottunk hasonlót. Hogy néhány gondolatébresztő kérdést valaki felírjon egy papírra, ahhoz igazán nem kell sok ész, főként nem kell beleerőltetni egy társasjátékba. Az egyik hozzászóló írta, hogy ők a baráti társaságban olyat játszottak, hogy mindenki írt egy dolgot önmagáról, és a többiek ki kellett találják, hogy kihez tartozik. Ez már önmagában sokkal ötletesebb, mint ez a játék.
  Játéktervezői szempontból az Igen tényleg a nullával egyenlő. Ez maximum egy 30. játéknak megteszi, mikor a tervező már letett pár korszakalkotó játékot az asztalra, és unalmában kitalál még valami egyszerű kártyajátékot, amibe nem kell sok időt és energiát beletenni.

 20. Tmorgo

  Sziasztok! Én a tesóméktól kaptam ajándékba az Igen című jàtékot ès családdal játszottuk, mindenkinek nagyon tetszett. Zoliék csatornàját is nézzük, szerintem sokan irigyek ràjuk, én szeretem. Gratulálok a játékhoz!

 21. Szabrina

  Milyen aranyos, hogy akik mertek negatív véleményt megfogalmazni, ki lettek moderálva… Sztem ez mindennél beszédesebb.

 22. Társasnavigátor

  Kedves Szabrina!

  Valóban moderáltunk hozzászólásokat. Azonban nem a negatív vélemény miatt, ez jól látható, ha elolvassuk a bejegyzéseket. A játékkal kapcsolatos vélemények mind láthatóak továbbra is.

  Tisztelettel:
  Tamás Roland
  Tarsasnavigator.hu

 23. Axy

  Szerencsére olyan emberekkel vagyok körülvéve akik életvidámak és tudjuk élvezni a játékot 😀

 24. Szűcs Dávid

  Mi nagyon szeretjük az IGEN?!-t. Amikor megvettem és haza hoztam egyből elkezdtük felcsapni a kérdéseket, és azt vettük észre hogy beszélgetünk. Olyan dolgokról is ami nem feltétlenül kerülne elő egyébként. Szinte minden nap elővesszük barátnőmmel lefekvés előtt, vagy ha van társaság és nem szeretnénk szabályokat tanítani, csak beszélgetni. Ismerkedéshez is kiváló. Nem a kedvencem de nagyon örülök neki hogy a polcomon van.

 25. Peti

  Társasjátékesteket szervezek, azzal a céllal, hogy ismertessem az embereket ezzel a világgal, és hogy programot szervezzek egy határon túli magyar közösségnek. Gyakran új emberek is jönnek, akiknek ez a játék egy jó alapot ad az ismerkedésre. És a kérdések mennyisége azért ad teret arra, hogy még párszor elővegye ugyanaz a társaság a játékot.
  Hozzáteszem, hogy engem ez a játék nem tud lekötni, és tényleg véges az újrajátszhatósága, de meg van a helye ebben a világban, és akár órákig el lehet szórakozni a kérdéseken és a belőlük fakadó témákon.

 26. Zoli

  OK partijáték. Nem forradalmi, de szórakoztató. Viszont introvert társaságba nem feltétlenül való.

 27. Vbarnab

  Nem kell tőle sokat várni, mert nem a klasszikus értelemben “társasjáték”, inkább társaságoknak szánt játék. Nyílván hasonló beszélgetések egy borozás mellett is elindulhatnak, de sok társaságnak segíthet, ha vezetve vannak. Nálunk működött, de simán lehet, hogy csak azért, mert mi így vagyunk beállítva.
  (A pontozást mi kapásból eldobtuk, inkább tényleg egymásra figyeltünk.)

 28. Thomastik

  Egy partijátékban az a jó, ha elfelejtjük a pontozást – viszont a kétfajta tippelés (saccolós vagy személyes) adja nekem a játék báját. Nagy hátrány, hogy azonos társasággal nem annyira újrajátszható – fel-felbukkanak ugyanazok a kérdések, illetve van, hogy egy-egy kártyát az adott kérdező azonnal visszadobja, mert mindkét kérdést annyira triviálisnak talál. Érdemes saját eldöntendő kérdésekkel játszani, esetleg saját pótkártyákat készíteni (idáig még nem jutottam el). Jó lenne, ha hatnál is többen lehetne játszani, mert szerintem ez a játék abban is nagyon jó, hogy egy nagyobb társaság nem esik szét kiscsoportos beszélgetésekre, hanem ad bőven közös muníciót. Szóval tessék feldúsítani nagyobb létszámú társaságok számára! 🙂

 29. K.Attila

  Eléggé langyi játék, a kérdések sajnos nagyon mellé mentek, komoly ismerkedésre alkalmatlanok, humorosnak meg nem mondható. Nekem ez a játék amolyan “két szék között a földre” darab, nem tudja eldönteni mi akar lenni. A Feelinks sokkal jobb ilyen téren, azt ajánlom is ehelyett. Újrajátszhatósága nagyjából nincs, 1-2 játék erejéig érdekes lehet de utána csak porfogó lesz a polcon. Nagyon sajnálom, mert vártam ezt a játékot, de ha igazán őszinték akarunk lenni… ez nem jól sikerült 🙁

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

További termékek

A felhasználói élmény növeléséért az oldal sütiket használ. Miért?

A felhasználói élmény növelése érdekében a honlap sütiket használ. Az "Oké" gombra kattintással illetve az oldal további használatával a felhasználó elfogadja a sütik használatát. További információk az Adatvédelmi nyilatkozat oldalon.

Bezárás