-60%

Fight for Olympus társasjáték

5.490 Ft 2.150 Ft

Életkor: 12+
Játékosok száma: 2
Játékidő: 30 perc
Nyelv: Angol

Beszerzés alatt

Fight for Olympus társasjáték

A Fight for Olympus társasjátékban két játékos küzd meg egymással, hogy eldöntsék, ki legyen az Olümposz következő ura. Ehhez a görög mitológiából jól ismert félisteneket, titánokat és katonákat küldenek csatába egymás ellen.

A játékosok a játéktábla két oldalán helyezkednek el, szemben egymással. A táblán 6-6 helyük van mindkettejüknek, ahová lehelyezhetik lapjaikat. 3 helyet hadviselésre (az Olümposz hegyen), 2 helyet színes jelölők megszerzésére (a delphoi jósdából), és 1 helyet új kártyák felhúzására (Trójában) használhatnak.

Minden lapnak megvan a saját költsége, kijátszásukhoz a játékosoknak a lapon megjelölt számú és színű lapot el kell dobniuk a kezükből, de a lapok eldobása helyett felhasználhatják a delphoi jósdából szerzett jelölőket is. Hőseiket felruházhatják különböző fegyverekkel és felszerelésekkel, és használhatják speciális képességeiket is. A játéktáblán egymással szemben álló hősök megküzdenek, és erejüktől függően sebesüléseket okoznak a másiknak.

A játékot többféleképpen is meg lehet nyerni. A hadviselésben, Olümposz hegyén például közvetlen találatokkal (ha egy hőssel szemben nincs lehelyezve lap) győzelmi pontokat lehet szerezni és veszteni, és ha a győzelmi pontokat jelölő sávon az egyik játékos eléri a 7 pontot, akkor a játéknak vége, ő győzött. Azonnali győzelmet ér az is, ha az egyik játékosnak a saját köre elején nincs üres helye az oldalán. Azonban, ha a húzópakli elfogyásáig az előbbi esetek egyike sem valósul meg, akkor az a játékos győz, akihez a győzelmi pontokat jelölő sávon közelebb van a számláló.

Kártyaméretek

  • 98 db 59×92 mm

A játékot tervezte: Matthias Cramer

További információk

Ajánlott játékosszám*

2

Életkor

12+

Játékosok száma

2

Ennyien a legjobb játszani*

2

Játékidő

30 perc

Összetettség

Egyszerű

Kategória
BGG Pontszám*

6.8

BGG Összetettség*

2.1

Játéktervező

Matthias Cramer

Játékkategória

Megjelenés éve

2016

Tematika / Jellemzők

, ,

Nyelv

Angol

BGG

https://boardgamegeek.com/boardgame/192834/fight-olympus

Nyelvfüggőség

* A Boardgame Geek (BGG) oldal felhasználóinak szavazatai alapján

Videó

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Fight for Olympus társasjáték” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó termékek