Szellem… nem, a fotel! – Blitz társasjáték

Életkor: 8+
Játékosok száma: 2-8
Játékidő: 20 perc

 

A GeistesBlitz egy roppant szórakoztató, nagyon egyszerűnek tűnő, pörgős kártyajáték. A doboz 5 db aranyos fa figurát rejt, amiből a legnagyobb a címadó szellem természetesen.

Fehér szellem, zöld üveg, szürke egér, piros fotel, kék könyv

A játék elején ezeket a figurákat az asztal közepére tesszük, majd a 60 db kártyán lévő rajzok alapján megpróbáljuk minél gyorsabban megérinteni a megfelelőt. Minden kártyán 2 db figura látható különböző színekben. Ezeket összekeverjük, képpel lefelé tesszük az asztalra, majd felcsapunk 1 lapot. Ha valamelyik “tárgy” az eredeti színében szerepel a képen, azt kell minél gyorsabban megérintenünk. Azonban, ha egyik “tárgy” sem az eredeti színében van a képen, akkor azt kell megérinteni, aminek sem a színe, sem a formája nem látható. Mutatom példákon keresztül:

1-zöld üveg, 2-fehér szellem, 3-fehér szellem, 4-zöld üveg

Aki a leggyorsabb volt, megkapja a kártyát és csaphatja is a következőt. A játéknak akkor van vége, ha a lapok elfogytak, természetesen a legtöbbet összegyűjtő a nyertes. Ha valaki rossz tárgyat érint meg, egy megszerzett lapját a pakli aljára kell tennie. Sajnos tudom, milyen érzés emiatt elveszíteni egy játékot 🙂

Változatok:

A GeistesBlitz 2.0-ban ugyanez a játékmenet, de más tárgyak szerepelnek. Lehet kombinálni is az alapjátékkal (akkor két külön “szoba” van, nem mindegy, melyikben érinted meg a megfelelő tárgyat), és önmagában is játszható.

A GeistesBlitz 5 vor 12-ben pedig több tárgy szerepel, és minden képen 3(!) figura látható.

 

A játékban a képeken nem szerepelnek számok, csak a szemléltetés miatt tettem rá őket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..