Activity kicsit másképp – Concept társasjáték

Életkor: 10+
Játékosok száma: 4-12
Játékidő: 40 perc

 

El tudod képzelni, milyen lenne az Activity, ha nem lehetne mutogatni, beszélni, rajzolni? Alain Rivollet és Gaëtan Beaujannot, a Concept két tervezője elképzelte. És alkottak egy játéktáblát tele piktogramokkal, tettek mellé néhány jelölőt és 110 kártyát közel 1000 feladvánnyal. Innentől már minden a mi képzeletünkön múlik.

A játékmenet nem okoz nagy meglepetést, húzol egy kártyát, kiválasztasz egy feladványt (9 db van mindegyiken), és megpróbálod elmutogatni, elmondani, lerajzolni rávezetni a többieket a megoldásra. Ehhez rendelkezésedre áll egy kérdőjel, 4 felkiáltójel, a színben hozzájuk tartozó kockák és természetesen a rengeteg piktogram a játéktáblán. A dobozban van még két segédlet, amit az első pár partin illetve később az új játékosoknak ajánlunk. Ezen minden kép jelentéséhez találunk ötleteket. Természetesen nem muszáj hozzá ragaszkodni, ez mégiscsak egy kreatív, asszociációs játék.

Tehát amelyik kép mellé a zöld kérdőjelet tettük, az határozza meg a megoldás kategóriáját. (állat, növény, tárgy, film, történelmi személy, kitalált karakter, fogalom,…) A zöld kockák lehelyezésével pedig egyre közelebb juttatjuk a játékostársakat a megfejtéshez. Mutatom egy példán a szabálykönyvből:

Ha megfigyelted, itt az “öreg kép” mellett több zöld kocka is a táblára került, ezzel hangsúlyozva, hogy valóban nagyon régi dologra gondoljunk. Ha pl. 2 kockát letettél mellé, és valaki tippel, hogy teknősbéka, akkor nyugodtan rakj mellé párat, ezzel is nyomatékosítva, hogy jó az irány, de haladjon tovább bátran. Tehát tényleg csak a kreativitásunkon múlik, hogy használjuk a jelölőket.

Az igazi kihívás természetesen a komolyabb feladványoknál jön elő, amikor kénytelenek vagyunk bevetni a felkiáltójeleket is. Ezekkel ugyanis nem a konkrét megoldás tulajdonságaira utalunk, hanem egy ahhoz szorosan kapcsolódó dologra (helyszínre, tárgyra, állatra, stb.) Ezt is mutatom szintén a szabálykönyvből kiragadott példákkal:

Ne vegye kedved, ha esetleg túl bonyolultnak tűnnek a feladványok. Két parti után elmúlik, és örökre el fogod felejteni az Activityt.

Itt tudod megnézni a játék adatlapját

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .