4+1 Játék Utazáshoz

Közeleg a tanév vége, a hőmérő higanyszála a 30 fok környékén ugrál, biztosan ti is könnyebben pattantok autóba-buszra-vonatra, esetleg repülőre, hogy egy kellemesebb környezetben (vízpart/árnyék) töltsétek a szabadidőtöket. Összegyűjtöttünk pár játékot, amik nem igényelnek nagy helyet, vagy nem fontos, mi szerepel az asztalon, utazás közben is élvezhetőek.

Szerelmes Levél kártyajáték

Ebből a listából talán a legkényelmetlenebb játék utazáshoz a Szerelmes Levél, ami 16 kártyából hozza ki a maximumot. A játékosok egy meglévő lapjukhoz húznak még egyet, majd az egyiket eldobják, és végrehajtják a dobott laphoz tartozó akciót. Ezekkel az akciókkal többek között könnyedén kiejthetünk valakit a partiból, megnézhetjük egy játékostársunk kártyáját, vagy cserélhetünk vele. Amikor már csak egy játékos maradt játékban, vagy elfogyott a húzópakli, a legmagasabb értékű kártyát szorongató játékos nyerte a fordulót.

Qwixx kockajáték

A Qwixx kockajátékhoz csak pár darab tollra lesz szükségünk, és néhány könyvre a pontozólapok alá. Minden körben másik játékos dob 6 dobókockával (4 színes és 2 fehér), és meghatározott kombinációban, a dobott értékeknek megfelelően X-el a pontozólapján 1 vagy 2 értéket. Az épp soron kívüli játékosok is jelölhetnek a lapjukon, azonban ők csak a két fehér kocka összegét írhatják fel a saját papírjukra. 4 színes sorban ikszelgethetünk, amiből kettő növekvő, 2 pedig csökkenő sorrendben mutatja a számokat. A trükk a játékban, hogy ha egy sorban már tettünk X-et valahova, akkor ettől balra már nem írhatunk újabbat, tehát a játék előrehaladtával egyre fogynak a lehetőségeink, és könnyen mínusz pontokhoz juthatunk, ha épp mi vagyunk soron. Könnyed, gyors, nincs holtidő, bátran ajánljuk minden korosztálynak!

 

Utolsó Betű kártyajáték

Az Utolsó Betű (vagy Last Letter) kártyajáték a klasszikus Szólánc játék felturbózott változata. Minden játékos 5-5 db kártyát kap, 1 kártyát pedig felcsapunk, és mondunk egy azzal kapcsolatos szót. Ennek a szónak az utolsó betűjével kell az egyik kártyánkon látható dolgokról, vagy egy kártyánkhoz kapcsolódó szót mondanunk. Aki először megszabadul az 5 kártyájától, megnyerte a fordulót.
Tipp: Amikor többen játszunk, és valamelyik játékos sokkal könnyebben asszociál a többieknél (mindig ő nyer), apró szabályváltoztatásként nem szoktuk engedni, hogy kétszer egymás után tegyen kártyát, tehát meg kell várnia, míg valaki rak egy lapot az ő lapjára. Ugyanez a helyzet, ha nagy a korkülönbség a játékosok között.

utolsó betű kártyajáték
Utolsó Betű kártyajáték

Macskaland kártyajáték

A Macskaland kártyajáték a klasszikus “Fekete Péter” átdolgozott változata. Az egyik szerző, Bruno Cathala (Five Tribes, 7 Csoda Párbaj, Kingdomino, Mr. Jack…) neve szinte garancia arra, hogy egy valóban élvezetes, taktikus játékot sikerült kihozni a Fekete Péterből. A cél itt is ugyanaz, a forduló végén ne maradjon nálad a Fekete Macska kártya. Azonban ebben a játékban rengeteg lehetőséged lesz párokat alkotni, és a párok kijátszásával végrehajtani különböző akciókat. Megfordítani a körsorrendet, több lapot húzatni a következő játékossal, eldobni kártyát, visszaadni valakinek egy már eldobott lapot… Ennek ellenére természetesen megmaradt egy könnyed családi játéknak, amit minden korosztály egyaránt élvezhet, nem kell agyzsibbasztó tevékenység végén befejezni az önmagában is fárasztó utazásunkat.

macskaland kártyajáték
Macskaland kártyajáték

+1 Mistiboo kártyajáték

Abban az esetben sem kell játék nélkül maradnunk, ha éppen éjszaka utaznánk, és kevés a fény. Ebben segít a Mistiboo kártyajáték, aminek a világító lapjaival a klasszikus Fekete Péter játékot játszhatjuk szabályváltoztatások nélkül.

mistiboo kártyajáték
Mistiboo kártyajáték

 

Jó játékot és balesetmentes utazást kívánunk mindenkinek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..